In 4 stappen zelf hummus maken

eten

Altijd al eens zelf hummus willen maken? Het is eenvoudiger dan je denkt. In deze blog lees je in 4 stappen hoe jij dit gemakkelijk en zelf kunt bereiden zonder al te veel ingrediënten.

Eerst haal je alle benodigde ingrediënten in huis waarmee je de hummus gaat maken. Dit zijn de ingrediënten: Kikkererwten, baking soda, water, tahin, citroensap, knoflookteentjes, zout, peper en om het af te werken peterselie.

Elke week wereldgerechten in de Dinnerly Box

Hummus is een typisch gerecht uit de Libanese keuken. We zien het veel terug in het Midden-Oosten, maar ook in bijvoorbeeld Turkije. Wil jij nu ook elke week genieten van gerechten van over de hele wereld zoals hummus? Kies dan voor de betaalbare en inspirerende Dinnerly Box. Dit is een speciale budget-box met gezonde en gevarieerde gerechten met maximaal 6 ingrediënten. Zo staat het eten snel op tafel en hoef jij je niet meer druk te maken over wat je gaat eten.

Hoe maak ik hummus dan?

  1. Doe de kikkererwten in een pan met water en laat ze een nachtje staan zodat ze het water opzuigen en zich als een soort spons maken. De volgende dag haal je het water eruit en spoel je de kikkererwten goed af zodat ze goed schoon worden.
  2. Zet de pan met kikkererwten op het vuur en laat ze even op het vuur staan. Voeg na een paar minuten 1 theelepel baking soda toe en roer ongeveer 3 minuten door de pan heen. Voeg vervolgens water toe aan de pan en laat het koken. Na een tijdje komen er velletjes en schuim naar boven drijven zorg dat je dit elke keer verwijderd. Laat het water ongeveer 20 tot 40 minuten koken. De kooktijd ligt aan de kikkererwten die je gebruikt want elke erwt kookt anders. Blijf tussendoor goed checken of ze klaar zijn de perfecte erwt moet je tussen je duim en wijsvinger kunnen pletten.
  3. Giet de kikkererwten af in een andere pan en zorg dat je wat water overhoud. Doe de kikkererwten in een blender of foodprocessor. En pureer het tot een goed dikke stevige pasta. Voeg nu de knoflook tahin en citroensap toe en ongeveer 1,5 theelepel zout terwijl de blender nog draait. Voeg daarna het water wat je hebt overgehouden van het koken van de erwten ongeveer 100 ml totdat het de juiste dikte krijgt. Maak de hummus wat dunner als dat je het wil want na een tijdje zet de hummus weer uit. Pureer de hummus voor ongeveer 5 minuten en giet het daarna in een kommetje zodat het daarna kan uit dikken.
  4. Als het uitgedikt en klaar is kan het opdienen je kan er nog een beetje olijfolie en chilipoeder op doen om het af te maken. Het beste is als je wat kikkererwten achterhoud om nog een mooie toplaag te doen. Eet de hummus op met een stuk pita brood of een stukje Turks brood.

Voordeligste maaltijdbox van Nederland
Wanneer je echt gemak wil ervaren raden we je aan eens de mogelijkheden van een maaltijdbox te onderzoeken. Naast de maaltijdboxen van Dinnerly zijn er namelijk nog alternatieven zoals HelloFresh, Marley Spoon, Ekomenu en de Familiebox. Online kun je deze boxen met elkaar vergelijken om te bekijken welke maaltijdbox bij jou past.