Hoe gezond is Hummus?

Hoe gezond is Hummus?

Hummus het gezondste smeerseltje van de hele wereld, maar hoe gezond is hummus eigenlijk echt? Iets dat zo lekker en smaakvol is kan toch bijna niet ook heel gezond zijn. Om te beginnen, wat weten wij eigenlijk over kikkererwten?

Hummus is puree based on chickpeas. Kikkererwten zijn rijk aan eiwitten en dit is een belangrijke bron voor de spieren van een mens. In het bijzonder voor mensen die geen vlees en vis eten. Kikkererwten zijn voor deze groep een aanvulling op de dagelijkse eiwitinname. Kikkererwten bevatten bovendien langzame koolhydraten. Ze zitten vol voedingsvezels die helpen bij een gezonde darmwerking. Ook voor het behouden van een lang verzadigt gevoel en bij het afvallen van een paar kilo’s wordt het eten van kikkererwten aangeraden. Kikkererwten bevatten ook diverse mineralen, zoals magnesium, ijzer, calcium en vitamine B11. Vitamine B11 is beter bekend als foliumzuur. Hieronder zijn 8 voorbeelden te vinden van het positieve effect van hummus op je lichaam.

Hummus is ontzettend voedzaam:

 Hummus bevat een hele reeks aan vitamines en mineralen zoals, mangaan, koper, magnesium, folaat, fosfor, ijzer, zink, thiamine, vitamine B6 en Kalium
Hummus is rijk aan ingrediënten die ontsteking kunnen remmen.

 Hummus bevat kikkererwten, olijfolie en sesamzaad. Dit zijn ingrediënten waarvan bekend is dat ze ontstekingsremmend werken voor het lichaam.

⦁ Hummus is goed voor de spijsvertering en voor de goede darmbacteriën

Dankzij de hoge vezelinhoud van hummus zorgt dit voor een regelmatige stoelgang. Vezels vergemakkelijken namelijk de stoelgang door de ontlasting zowel te verzachten als stevigheid te geven. Vezels zijn tevens voeding voor de goede darmbacteriën. Vezels uit hummus worden door de darmbacteriën omgezet in kortektenvetzuur butyraat. Dit zorgt ervoor dat de darmwandcellen gevoed worden.

⦁ Hummus bevat ingrediënten die gezond zijn voor het hart 

Hummus bevat kikkererwten en olijfolie. Dit zijn twee ingrediënten die de risicofactoren voor hartziekte kunnen verlagen.

⦁ Het eten van hummus bevordert gewichtsverlies 

Hummus bevat veel vezels en plantaardige eiwitten, wat gewichtsverlies kan bevorderen. Mensen die regelmatig kikkererwten of hummus eten lijden vaak minder aan obesitas en hebben vaker een lagere BMI, blijkt uit studie.

⦁ Hummus is goed voor mensen met voedsel intoleranties
Hummus is vrij van gluten, noten en zuivel, waardoor het een goede keus is voor mensen met voedsel allergieën en intoleranties.

⦁ Hummus is heel gemakkelijk in te passen in je eetpatroon

Hummus is heel gemakkelijk toe te voegen in je dagelijkse dieet. Je kunt het bijvoorbeeld op een wrap, brood of pannenkoek smeren. Het is ook lekker om te gebruiken als dip of als vervanger voor chips.

Natuurlijk zit er wel een verschil in het zelf maken van hummus en kant-en-klare hummus. Het is belangrijk om bij kant-en-klare hummus altijd even de verpakking te checken op de hoeveelheid kcal, zout en verzadigde vetten.

MEER ARTIKELEN

Hoe wordt Hummus gemaakt?

Hummus is a puree made from chickpeas. There, in thesimpelste vorm van hummus nog tahin, olijfolie, knoflook en enkele …


LEES MEER

Nieuwste trend: Hummus Chips

Dat je hummus in en voor veel gerechten kan gebruiken is algemeen bekend, maar hummus chips is toch wel…


LEES MEER

Eindeloze Hummus variaties

Hummus, je kunt het zelf maken of je kan het kant-en-klaar kopen. Er is een standaard…


LEES MEER