Restaurants in Haarlem, een ruime variatie

Haarlem heeft een gezellig centrum vlak aan het water. Deze stad in de buurt van Amsterdam is mede bekend door de historische binnenstad. Zeker een keer de moeite om door de oude stad te wandelen en een hapje te gaan eten. We noemen in onderstaand artikel een aantal restaurants die zeker een bezoek waard zijn.

Voor de liefhebbers van pizza 

Niet alleen voor pizza kun je hier terecht, ze hebben hier ook fantastische wijnen. Geen doorsnee pizza’s, maar een pizza and wine moment om van te genieten. Ben je dus op zoek naar een pizza restaurant in Haarlem? Dan is Woodstone pizza zeker een bezoek waard. De pizza’s van Woodstone zijn ook te verkrijgen op andere plaatsen in Nederland. 

Genieten aan het water 

Voor degene die tijdens een mooie zomerdag graag aan de grachten zit. Restaurant Morris heeft een mooie locatie. De vleesliefhebber kan hier goed eten, maar ook mensen die liever vega eten kunnen hier terecht. Naast gerechten schenken ze hier ook cocktails, een ruime keuze dus. 

De pub waar ook diner mogelijk is

Voor de mensen die graag veel eten en daarna bier drinken, andersom kan ook natuurlijk.

Bij Tierney’s Irish pub is er een breed assortiment aan bieren beschikbaar. Waar het in de meeste pubs alleen bij bier en whiskey blijft, kun je in deze pub ook dineren. Het blijft niet alleen bij burgers, de keuken van Tierney’s gaat net een stapje verder. 

Flame grilled, recht van de barbeque 

Ben jij een echte vleesliefhebber? Dan zal het menu van Wilma&Alberts waarschijnlijk bij jou in de smaak vallen. In de schaduw van de grote kerk, bevindt dit restaurantje zich al sinds 1971. De gerechten worden er nog steeds op klassieke ambachtelijke wijze bereid en dat zul je proeven. Het draait hier dan ook om ouderwetse gezelligheid, een goed gerecht en de beleving is waar mensen voor terugkomen. 

 

Dit zijn de aanraders uit het stadscentrum. Het centrum bevindt zich in de oude stad, waar tevens de grote Bavokerk staat. Verder kent de stad vele musea en monumenten, je zal ze tegenkomen wanneer je door de stad wandelt. De restaurants bevinden zich in de oude stad. Er is voor ieder wat wils, van pizza tot een diner in de pub.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.