Koolhydraatarme snacks als tussendoortje

Soms is het moeilijk om te weten wat je zou kunnen eten als lunch en / of als tussendoortjes. Want iedereen heeft wel eens trek om wat te eten, maar wat is dat verstandig om te eten als je echt gezond en koolhydraatarm wilt eten? Gelukkig heb je best wel veel keus, meer dan je zeker zou denken. Er zijn namelijk veel producten met weinig koolhydraten, kijk bijvoorbeeld eens op de koolhydraten lijst. Dit zou je eventueel kunnen eten.

Salade

Een salade mix, groente is zoals je weet heel gezond en het wordt je aangeraden om per dag tot wel 250 gram groente te eten. Dus dat zou je kunnen bereiken door ook eventueel een salade te eten. Door groente te eten krijg je ook suiker binnen maar dan de goeie suikers. Je zou een salade mix kunnen maken van de groentes die je lekker vindt.

Hummus

Je zou opzich ook hummus kunnen eten als tussendoortje. Wat ook lekker is, is om hummus met wortels te eten. Wortels zijn groente en ook heel gezond, zo krijg je weer vitamines binnen en je eet koolhydraatarm.

Olijven

Olijven bevatten gezonde vetten en vezels. Dus het kan zeker geen kwaad om wat olijven te eten, je zou dit ook in je salade kunnen doen. Hou er dan ook wel rekening mee dat je olijven zonder zout eet, want sommige olijven bevatten best wel veel zout.

Rijstwafel

Rijstwafels met 100 % pindakaas, ik snap dat dit misschien niet je eerste keuze zou zijn om het te eten omdat het raar klinkt, maar 100 % pindakaas is ‘gezond’ om te eten als beleg zo lang er geen suiker en zout bij is toegevoegd. En dit zou je dus met een lichte rijstwafel kunnen eten. Hou hier ook weer rekening bij dat er geen extra suiker of zout bij is toegevoegd, bij sommige rijstwafels staat er op de verpakking : extra zout toegevoegd of minder zout toegevoegd.

Pure chocolade

Iedereen houdt wel van een lekker stuk chocola dat zo lekker smelt in je mond. Dus het is geen probleem om af en toe een paar stukjes (3 / 4 stukjes) te eten op een dag. Hierbij moet je er wel rekening mee houden dat het echt pure chocola is, het liefst 70 % of 100 % pure chocola. Dit bevat meer cacao en een stuk minder suiker.

Noten

Noten, zo lang het ongezouten en ongebrande noten zijn kan je het gerust eten ! Je hebt hier ook weer veel keus bij om te variëren, dit zijn de noten die je eventueel zou kunnen eten : cashewnoten, hazelnoten, pistachenoten, walnoten, amandelen, pinda’s, pecan noten en macadamia noten.

Koekjes

Ja je leest het zeker goed je mag zeker koekjes eten, maar zo lang het koekjes zijn die gemaakt zijn van dadels en havermout.

Zoals je ziet heb je dus best wel keus als het om een lekker tussendoortje gaat ! Groente en fruit zou je ook zo kunnen eten zonder in een salade. Groente wordt je aangeraden per dag 250 gram te eten en het wordt je aangeraden om 2 stukjes fruit te eten per dag. Probeer hierbij elke keer wat anders te eten en niet steeds hetzelfde, zo is het nog smakelijk voor je en je krijgt elke dag weer andere vitamines en mineralen binnen. Zo behoudt je lichaam voldoende vitamines en mineralen, van alles wel wat.

Even wat tussendoor

Als je geen koolhydraatarm dieet meer wilt volgen dan raadt ik je aan om het rustig op te bouwen met je eetpatroon, zo verstoor jij de werking van je lichaam niet waardoor je ook niet snel aankomt. Dus doe het rustig aan, als je wat extra’s wilt eten is dat natuurlijk prima maar eet niet in 1x te veel bouw het rustig op.

Glucose en koolhydraten

Je hersenen hebben glucose nodig. Je darmen veranderen koolhydraten om in glucose. Daarom is het dus belangrijk om gewoon koolhydraten te blijven eten, dit hoeft geen ongezonde koolhydraten te zijn maar gewoon de gezonde koolhydraten die ik hierboven bijvoorbeeld heb opgenoemd. Probeer tijdens het boodschappen ook te kijken naar de verpakking of het geen extra zout of suiker bevat. Als je ziet dat er extra zout of suiker bij is toegevoegd, dan kan je het beter aan de kant laten.

Hou er ook rekening mee dat als je over gaat op koolhydraatarm eten wordt veranderd dat je ook je drinkpatroon moet veranderen. Het is niet zo dat je super gezond en koolhydraatarm gaat eten maar je blijft bijvoorbeeld gewoon nog frisdrank drinken. Dan heeft het geen nut om een koolhydraatarm dieet te volgen ! Je zou het volgende kunnen drinken tijdens het volgen van een koolhydraatarm dieet :

 1. Water uit de kraan
 2. (half) volle melk
 3. Amandelmelk
 4. Thee zonder toegevoegde suikers (thee met smaakje zou ook kunnen)
 5. Koffie zonder toegevoegde suikers (koffie raadt ik sowieso af omdat het cafeïne bevat maar je zou het opzich wel mogen drinken als je dat graag wilt)
 6. Karnemelk
 7. Yoghurt drank
 8. Mineraalwater

Het is belangrijk om per dag ongeveer 2 liter te drinken. door voldoende te drinken voorkom je uitdroging, en het is gevaarlijk voor je als je lichaam uitdroogt want je zou in coma kunnen raken. Daarom moet je tussen 1,5 tot 2 liter drinken per dag, ik raadt je gewoon aan om 2 liter aan te houden.

De volgende producten zes producten:

 • Tonijn
 • Zalm
 • Walnoten
 • Sojabonen
 • Pompoenzaad
 • Eieren

Zorgen ervoor dat je sneller verteerd en dat jij je gewicht op peil blijft houden. Dat klinkt toch helemaal perfect vooral als je wilt afvallen?!

Als je een koolhydraatarme maaltijd wilt maken dan kan je het beste volkoren producten gebruiken en wat groente met vlees of vis. Hou hierbij ook weer rekening mee dat het een onbewerkte stuk vlees is zoals kipfilet.