Een heel makkelijke en snelle manier voor spruitjes koken in de magnetron. Als de spruitjes zijn schoongemaakt, duurt het nog ongeveer drie tot vijf minuutjes voordat de spruiten op tafel staan. Het is een verrassend snelle en ook nog eens lekkere manier om je eigen gezonde kant en klaar maaltijd klaar te maken. Naast de magnetron zijn er natuurlijk ook andere mogelijkheden. Je kunt spruitjes koken, wokken of opwarmen in de oven. Maar in deze blog vind je dus tips en tricks hoe je ze lekker snel klaar kunt maken in de magnetron. Onderaan de blog vind je ook nog wat tips hoe je ze extra lekker kunt maken. Bijvoorbeeld met wat boter of kerriepoeder.
Wat heb ik nodig voor 4 personen?
- 1 kilo spruitjes (eventueel al schoongemaakt gekocht voor nog sneller spruitjes koken)
- 1 ondiepe schaal of schotel, die magnetron bestendig is
Spruitjes opwarmen met de magnetron
- Maak de spruitjes schoon door er het achterkantje af te snijden en de buitenste velletjes te verwijderen of koop de al schoongemaakte spruitjes bij de groenteboer of in de supermarkt. Deze zijn wel iets duurder, maar er wordt veel tijd mee bespaard
- Doe de schoongemaakte spruitjes in de schaal, voeg er twee tot drie eetlepels water aan toe en dek de schaal af
- Kook de spruitjes beetgaar in de magnetron op 750 watt, in ongeveer drie tot vijf minuten, afhankelijk van hoe klein of groot de spruitjes zijn
- Wie liever de spruitjes iets gaarder heeft, voeg dan een minuutje toe aan de kooktijd van de spruiten
Tips voor nog meer smaak
Om de spruitjes extra lekker klaar te maken in de magnetron:
- Smelt vlak voor het serveren van de gekookte spruitjes enkele kleine klontjes boter over de spruiten, of kruidenboter
- Ook is het erg lekker om over de spruitjesschotel wat kerriepoeder, paprikapoeder of nootmuskaat te strooien
- Wist je trouwens dat spruitjes hartstikke gezond zijn? Ze zitten vol belangrijke vitamines.