De wereld van Hummus

De wereld van Hummus

Hummus the spread that you now see everywhere in the supermarkets or at butchers and specialty stores. Hummus is also an indispensable part of the menu in a restaurant

Hummus is puree based on chickpeas. In the beginning, many people sometimes confused chickpeas with frog eggs. Of course, chickpeas have nothing to do with a live frog. The Latin name of the chickpea is Cicer Arietinum.

According to the Latin pronunciation rules, a C is always pronounced as a K. Therefore, the name of this plant is pronounced Kiker Arietinum. Kiker has become frog in the Netherlands and that is why we don’t eat Cicerpeas here, but Chickpeas.

Wat is de oorsprong van Hummus?

Hummus wordt ook wel geschreven als humus, hoummous of hoemoes, echter komen deze spelwijzen niet voor in de woordenlijst van de Nederlandse taal.
Hummus komt oorspronkelijk uit de Levant. De Levant of ook wel het Morgenland genoemd is de historisch geografische naam voor een deel van Zuidwest-Azië. Hummus was een onderdeel van de Libanese keuken, maar ook populair in het hele Midden-Oosten, Noord-Afrika en Turkije. Tegenwoordig wordt het ook in Europa gegeten. Hummus is in Europa bijna overal verkrijgbaar. Toch is het wonderbaarlijk om te beseffen dat kikkererwten al duizenden jaren worden gegeten. Zelfs Belangrijke Griekse geleerde zoals Plato en Socrates schreven in boeken over de voedingswaarde van dit ingrediënt.

Hoe wordt hummus gegeten?

Als je van hummus houd, kan je het elke dag wel eten. Hummus is smeerbaar en daarom uitermate geschikt als smeerseltje voor op brood of op een cracker. Hummus wordt vooral gegeten met pitabrood en Turks brood. Het is ook heel lekker om hummus te gebruiken als onderlaag voor op een wrap met kip en sla.

 Als er een groot bord hummus wordt gemaakt wordt hier meestal olijfolie overheen gegoten. Dit wordt gedaan om de hummus lekker smeuïg te maken en vooral te houden. Het bord wordt daarna vaak versierd met peterselie, groenten en saus van een scherpe peper. Humus is ook te serveren als dip voor bijvoorbeeld falafel, maar er worden ook soepstengels of rauwe groenten in gedipt. Zo is hummus met komkommer ook erg lekker. Hummus wordt zelfs gebruikt als sausje voor gegrilde groentes van de barbecue.

Enkele gerecht op basis van hummus:
   1. Hummus met een extra portie tahin eroverheen
   2.Hummus masabacha: hummus met hele kikkererwten, dit gerecht wordt vaak warm opgediend.
   3.Hummus met foel: is hummus met warme bruine bonen.

 

MEER ARTIKELEN

Hoe wordt Hummus gemaakt?

Hummus is a puree made from chickpeas. There, in thesimpelste vorm van hummus nog tahin, olijfolie, knoflook en enkele …

Hoe gezond is Hummus?

Hummus het gezondste smeerseltje van de hele wereld, maar hoe gezond is hummus eigenlijk echt? …

Nieuwste trend: Hummus Chips

Dat je hummus in en voor veel gerechten kan gebruiken is algemeen bekend, maar hummus chips is toch wel…

Eindeloze Hummus variaties


Hummus, je kunt het zelf maken of je kan het kant-en-klaar kopen. Er is een standaard…

RECENTE BERICHTEN